Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: scooter stottert #4929
  Sander
  Bijdrager

  Hoe kan ik valse lucht checken?

  In reactie op: Olie wissel Zip 50cc #4917
  Sander
  Bijdrager

  Als je zelf handig ben is het aan te raden om de 5 duizend kilometer een blok olie wissel te doen. Dit houd je blokje schoon van binnen en zorgt ervoor dat je motorblok het langste mooi en goed blijft lopen. Waar je op moet letten is dat je ALTIJD 10W40 olie moet gebruiken, en het liefst van een groot merk. Om te beginnen draai je eerst je olie aftap plug los. Om deze er snel uit te laten lopen laat je eerst even je scooter 2 minuten stationair draaien. Hierdoor wordt de olie dun en is het sneller uit je motorblok. Nadat je de aftap plug heb losgedraaid laat je de olie voor 10 minuten uitdruppen. Nadat deze is uitgedruppeld draai je alles weer terug! Hierna kan je gaan beginnen met het vullen van de nieuwe olie. Houd je peilstok goed in de gaten, liever te vaak dan helemaal niet. Want te veel of te weinig olie kan veel schade veroorzaken! Vul je oleipeil bij tot dat je peilstok aangeeft dat het goed is! Succes!

  In reactie op: Afstellen met powerfilter #4915
  Sander
  Bijdrager

  Het afstellen van een powerfilter is niet zo gedaan. Je moet heel erg gaan spelen met je sproeier. Normaal gesproken hanteer je een sproeier die 10 maten groter is als de standaard sproeier van jouw scooter. Om er achter te komen of jouw sproeier goed is moet je eerst een groot stuk rijden. Na het rijden draai jij je bougie eruit met een bougiesleutel, a.d.v. de kleur van jouw bougie kan je bepalen of je sproeier kleiner of groter moet. Stel hij is zwart moet je 1 sproeier maar omlaag. Als hij wit is moet je 1 sproeier maat omhoog. Zo ga je door totdat je bougie mooi koffiebruin is.

  In reactie op: Mijn Piaggio Zip afstellen. #4913
  Sander
  Bijdrager

  Om je scooter sneller te laten wegtrekken kan het je trekveren zijn. Het is aan te raden originele trekveertjes te gebruiken. Deze trekveertjes zitten in je koppeling. En is zelf goed te vervangen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Menu