Veilig handelen

Vergrootglas met oog

Blijf kritisch

Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. Vraag de verkoper bijvoorbeeld naar herkomst of de reden van verkoop. Let op verdacht gedrag zoals wanneer een koper meer biedt dan je vraagprijs, of je product wil reserveren mits betaling van een toeslag.

Ipad met gebruikers op het scherm

Weet met wie je handelt

Zorg dat je een goed beeld hebt met wie je handelt. Check bijvoorbeeld de (ver)koper via Google en social media.

Bankpas

Betaal veilig

Gebruik alleen vertrouwde betaalmethoden zoals bankoverschrijving of PayPal. Vraag in de vertrouwde scooterdealchat om het bankrekeningnummer, adres en telefoongegevens van de tegenpartij. Deel nooit deze info buiten het scooterdealplatform, bijvoorbeeld via SMS of mail. Deel ook nooit een kopie van je bankkaart of je identiteitskaart.

Gesprek tussen twee personen

Laat het contact via Scooterdeal Berichten verlopen

Laat vragen en biedingen altijd via de scooterdealchat verlopen. Zo heb je gemaakte afspraken altijd bij de hand. Wanneer degene waarmee je handelt je buiten het Scooterdeal platform lokt, loop je het risico op pogingen van online oplichting.

Afspraken maken

Maak duidelijke afspraken over levering

Spreek af op een locatie waar jij je vertrouwd voelt. Dat kan thuis zijn, maar ook op een openbare plek. Neem een familielid of kennis mee als je dat kan geruststellen.

Menu